Min indgangsvinkel

Udbetaling ved kritiske sygdomme

2018-03-03%2012-58-44_preview-jpeg

 

Da jeg var inde til min sidste samtale på Privathospitalet Mølholm, nævnte lægen, at jeg skulle søge om: ’Udbetaling ved en kronisk sygdom.’  

Efterfølgende endevendte jeg alle mine forsikringspapir… intet om kroniske sygdomme… jeg kunne til gengæld finde masse om kritiske sygdomme. Dengang havde jeg ikke accepteret, at Sclerose er en kritisk sygdom, kronisk jo, men kritisk nej.. Jeg vidste jo godt, at det er kritisk sygdom; men jeg ville nok ikke erkende, at den havde ramt mig. Derfor lød kronisk mere mild og ikke så skræmmende.    

Da jeg kom til det offentlige for at starte min behandling, nævnte den nye læge også, at jeg skulle tjekke mine forsikringspapirer. Jeg husker tydeligt hans ord: ’De fleste forsikringer har en okay udbetaling til KRITISKE sygdomme’. Der var den igen, KRITISK, en term jeg ikke kunne og aldrig kommer til at undgå.

Jeg havde en masse indre diskussioner; om min stolthed og min vrede mod sygdommen. Men i sidste ende måtte jeg erkende min situation. Jeg har Sclerose, det er kronisk men også ret så kritisk. Skal jeg have sygdommen, så kan jeg ligeså godt tage det gode, der kommer med.

HELDIGVIS har jeg en super forsikring igennem mit arbejde. Jeg talte med søde mennesker, fik en god service og endte med en god sjat penge.

Jeg søgte om udbetaling ved kritiske sygdomme den 15. december 2017 og som en tidlig julegave stod der 151.300kr på min konto ugen efter.

Pengene vil aldrig fjerne min sygdom eller de følelser der følger med. Men det er et godt plaster på såret og det åbner en masse muligheder for mig og min families fremtid. 

Har du nogen spørgsmål i forbindelse med min udbetaling, vil jeg svare så godt jeg kan.

- Lykke Tapdrup

2 kommentarer

 • Tina

  Hvor er du sej, Lykke. Både at du ærligt melder ud om den indre kamp du må have oplevet omkring det at acceptere sin sygdom og den ændring i livet den vil betyde. Men sørme også om den store ærlighed du viser ved helt åbent at skrive om noget så tys tys som penge og erstatning. Det er helt sikkert ikke det første man vil tænke på, hvis man kommer i en situation som din. Men man vil få brug for at vide, at det kan lade sig gøre. Kærlige tanker til dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lykke

   Hej Tina.

   Tusinde tak fordi du læser med.
   Jeg er glad for du kan mærke ærligheden i mit oplæg, det er meget vigtig for mig.

   Og jeg prøver så vidt som muligt at komme omkring tys tys emner men også alle de spørgsmål jeg har manglet svar på 🙂

   Rigtig skøn weekend til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min indgangsvinkel